Чуден начин како да ослабнете засекогаш!

Loading...

Ако сакате да ги подобрите своите резултати во спортот или да го подобрите губењето на вишок калории, верувале или не треба да носите црвена боја.Оваа боја ги поттикнува мускулите и движењате да имаат повеќе сила, покажува истражувањето на американските психолози. Црвената боја ги интензивира телесните реакции бидејќи телото ја перцепира како знак за опасност.
Иако со себе носи голема делотворност и корист што се однесува на телесната состојба, како брзината или подобро користење на мускулите, црвената боја, исто така, може да остави трага на емоционалната состојба.

Психолозите тврдат дека перцепцијата на црвената боја може да биде контрапродуктивна за задачите кои бараат повеќе моторичка и ментална вештина, односно спортистите кои се натпреваруваат со оние кои носат црвена боја се повеќе склони кон пораз, а учениците кои пред испит гледаат црвена боја во голема мерка имаат полоши резултати.
За оние од понежниот пол ова може да е одлична вест, па време е да си го наполните плакарот со парчиња облека каде што ќе доминира црвената боја. Оваа боја ги поттикнува мускулите и движењате да имаат повеќе сила, покажува истражувањето на американските психолози. Црвената боја ги интензивира

loading...
Loading...