Чудесно: Мајка и бебе кит сурфаат на бранови!

Loading...

Ни китовите не можат да им одолеат на добрите бранови! На северниот брег од хавајскиот остров Оаху кој им е омилена дестинација на сурферите, снимена е женка грбав кит како со нејзиното малечко јаваат на брановите.Повеќе од десетици капачи беа сведоци на оваа неверојатна глетка! Имено, китовите се наоѓале 75-100 метри источно од Банзаи Пајплајн (цевка која бранот ја формира и низ која се провлекуваат сурферите). Некое време си играле, а пота отпливале до оддалеченост од околу 10 метри од брегот. Китовите често ги посетуваат Хаваите за време на зимските месеци, но никогаш толку блиску не приоѓаат до брегот.
Сликата од оваа глетка е поставена Фејсбук страницата на Хаваите и е споделена повеќе од 6.000 пати.
Повеќе од десетици капачи беа сведоци на оваа неверојатна глетка! Имено, китовите се наоѓале 75-100 метри источно од Банзаи Пајплајн (цевка која бр

loading...
Loading...