Чудни машки фобии

Повеќето фобии се необјасниви и несфатливи за оние кои не ги доживуваат.  
Скоро половина мажи се преплашени од посета на доктор, а 37% се плашат да ја изгубат косата. Но, што е со почудните фобии, со оние кои и не се толку секојдневни? Погледнете ги следниве 8 машки фобии:
1. Паруресизија (страв од јавно мокрење)
2. Сибофобија и Хлорофобија (страв од зелена храна)
3. Фагофобија (страв од голтање)
4. Синдром на натрапник (страв од „откривање“)
5. Ануптафобија (страв од сингл живот)
6. Коулрофобија (страв од кловнови)
7. Еметофобија (страв од повраќање)
8. Глобофобија (страв од балони)
 
 
 
  
Скоро половина мажи се преплашени од посета на доктор, а 37% се плашат да ја изгубат косата. Но, што е со почудните фобии, со оние к

Пронајдете не на следниве мрежи: