ЧУДОТВОРЕН ДОМАШЕН МЕЛЕМ за лечење на гангрена: Излечете се на природен начин!

Гангрената е тешка болест која погаѓа голем број на луѓе. Тоа што неа ја предизвикува е нарушената циркулација на крвта која доведува до прерана смрт на ќелиите и живите ткива. Пореметувањето на циркулацијата најчесто се случува по повреди, тешки изгореници, и разни инфекции.
Освен тоа нарушената циркулација може да шредизвика и шеќерна болест, астеоросклероза, наркоманија, пушење.
Гангрената може да се појави на сите делови од телото, вклучувајќи ги и внатрешните органи. Гангрената може да биде сува, влажна, гасна и внатрешна.
Еве како природно да ја излечите…

Алкална купка
Во полна када ставете половина килограм горка сол и половина литар 3 % хидроген пероксид. Доколку е во прашање гангрена на нозете, не е нужно да биде када доколку условите не ви дозволуваат но потребно е да биде што подлабоко во вода.
Ова може да се примени и на други заразени делови. Во оваа купка треба да седите околу 30 минути. Потоа следи непријатниот дел но неопходен. После кадата треба веднаш да отидете под ладен туш, најмалку една минута, но по можност и подолго.
Иако овој рецепт звучи премногу едноставно многумина тврдат дека е е доста ефикасен поради слободните радикали на азот кои ја убиваат киселоста на ткивата.

Алое вера
Пресечете листови од алое вера и со нив исцедете сок. Со овој сок премачкајте ги заразените делови, посебно доколку гангрената е на прстите. Држете  што е можно подолго.

Бел лук
Исецкајте 200 гр бел лук и прелијте го со еден литар алкохол. Добро затворете и оставете да стои 10 дена. Процедете го сето тоа низ газа. Течноста би требало да добие боја на ќилибар. Земајте два три пати дневно по 20 капки половина час пред јадење.
Ова е најефикасно кај внатрешната гангрена како и за подобрување на циркулацијата.
На следната страна погледнете го и ЧУДОТВОРНИОТ ДОМАШЕН МЕЛЕМ

Чудотворен домашен мелем
Во тенџере ставете 400 мл билно масло (најдобро е кантарионово) .Додадете малку пчелин восок, околу 60 гр. Ставете го на тивок оган и почекајте восокот да се стопи. Сварете едно јајце, одвојте ја жолчката и изгмечете го. Потоа ставете ја и жолчката малку по малку. Кога маслото ќе почне да пени тргнете го тенџерето од оган и почекајте.
Повторно вратете го на оган и додадете го остатокот од жолчката и постојано мешајте со лажицата. Смесата ќе ја промени бојата и ќе стане темно кафена.
Тргнете го тенџерето од шпоретот и оставете да одстои 15-20 минути. Процедете го сето тоа низ газа. Кога маста ќе се олади, ставете ја во стаклена тегла и добро затворете ја. Чувајте ја во фрижидер. Мелемот мачкајте го на заразените делови. 

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.