ЧУДОТВОРНО ОВОШЈЕ! Јадете само едно на ден и вашето тело ќе ви биде благодарно!

Loading...

Доколку имате повишен холестерол, тогашова овошје е создадено за вас!Дали сте знаеле дека под дебелата кора од црвениот грејпфрут се крие вистинска ризница на здравјето? Конзумирањето на само еден грејпфрут на ден, е корисно за спречување на развојот на кардиоваскуларните заболувања. Истовремено го регулираат и високиот холестерол.
Црвениот грејпфрут го намалува нивото на маснотии во крвта, а особено триглицеридите.
Научниците веруваат дека за оваквите резултети одговорни се антиоксидансите со кои црвениот грејпфрут е пребогат.
Дали сте знаеле дека под дебелата кора од црвениот грејпфрут се крие вистинска ризница на здравјето? Конзумирањето на само еден грејпфрут на ден, е

loading...
Loading...