Д-р Елена Арсова: Бремените жени на време да ги решат проблемите со ноктите

Loading...

Во четвртиот месец од бременост некои од жените забележуваат промени на ноктите. Тоа се случува поради зголемената телесна тежина, хормоналните промени ослабената периферна циркулација,  стапалата и ноктите често страдаат. Континуирано носењето на чорапи создава услови за зголемено потење. Зголемената тежина и стомакот создаваат потешкотии во спроведување на нормалната нега на стапалата и предиспонираат  појава на габична инфекцијата.„Многу често имаме пациентки каде инфекцијата иницијално започнала во бременост а потоа поради недостаток од време пациентките дозволиле да премине во понапреднат стадиум. Промените од тип на промена на боја, задебелување на ноктот и кршливост се типични знаци на габична инфекција. Кај бремени жени препорачувам безбедни производи за лечење на инфекцијата кои се базираат на Питиум Олигандрум. Една од предностите на Питиум Олигандрум производите е што можат да се користат кај ризичните групи на пациенти“ советува д-р Елена Арсова, медицински директор на 101 Foot Clinic.
Производите со Питиум Олигандрум може да се користат од било која група на пациенти, тие се погодни за сите- вклучувајќи ги и децата, бремените жени, лицата со оштетен имунолошки систем.
„Таа е погодна за повторна употреба, не е можно предозирање со Питиум Олигандрум (присутност на природен организмот). Поради овие својства третманот е револуционерен пристап во третманот на болести на ноктите и можете да бидете сигурни дека нема да имате никакви последици од него“ додава д-р Арсова.„Многу често имаме пациентки каде инфекцијата иницијално започнала во бременост а потоа поради недостаток од време пациентките дозв

loading...