ДА, МОЖНО Е: Ослободете се од главоболката за две минути!

Loading...

Ако сакате да се решите од главоболката, не земајте веднаш лекови, спасот е во едноставен рецепт.Ослободете се од главоболката со овој трик од народната медицина.
Доколку имате силна главоболка и висок крвен притисок, пробајте го лекот кој ке ве ослободи од неа за само неколку минути.
Потребно ви е:
– Газа- 2 лажички сол и- 250 мл вода

Постапката е следна:
Превиткајте ја газата осум пати така да добиете парче ткаенина со големина на вашето чело.
Ставете две лажички сол во топла вода.
Измијте ги прво челото, ушите и вратот со топла вода, потоа натопете ја газата со растворот и солта, исцедете го вишокот, а пото нанесете на челото, ушите и вратот.
Лежете додека почне растворот да делува и додека болката не попушти.
Набрзо ќе почувствувате олеснување, но лежете 20 минути со облогата, а потоа исплакнете го челото, ушите и вратот.
Главоболката често е предизвикана од газирани и засладени сокови, алкохол , големото внесување на сол во организмот често предизвикува висок крвен притисок и отоци, но овие облоги навистина помагаат. Тие поттикнуваат отстранување на вишокот течности од телото.Ослободете се од главоболката со овој трик од народната медицина.
Доколку имате силна главоболка и висок крвен притисок, пробајте го лекот

loading...