ДА НЕ БИДЕ ДОЦНА И ЗА ВАС: Правел една работа која скоро сите ја применуваат…

Loading...

Метју Витби (27), одеднаш завршил во болница и дознал дека му откажал црниот дроб. Не ни претпоставувал дека за сѐ се виновни додатоците во исхраната за слабеење кои ги имал нарачано преку интернет.Мажот од Австралија само сакал да ослабне, а помош побарал во додатоци со екстракти на зелен чај и гарцинија. Недолго откако почнал да зема додатоци во исхраната, станал уморен и исцрпен, па престанал со консумација.
„Престанав да ги пијам бидејќи се чувствував чудно после нив. Земав само по една лажичка дневно, иако на пакувањето пишува дека се дозволени дури шест“ – пренесуваат медиумите.
Проблемите не престанале кога престанал да ги пие, па тогашната девојка го наговорила да посети лекар. Во болницата му рекле дека му откажува црниот дроб и дека му е потребна итна трансплантација. Во спротивно, ќе му останеле само уште две недели живот.
Како што немал време, морал да прифати црн дроб со хепатитис Б.
„Бев многу збунет кога ми понудија заразен црн дроб, но приоритет ми беше да преживеам и повторно да си ги видам ќеркичките“ – вели тој.
Австралиецот е одлучен сега да ги запознае другите со својот проблем, за повеќе никој да не наседне на такви опасни додатоци кон исхраната.
Сѐ уште не е јасно дали проблемот е во самите билни екстракти, или во додатоците со сомнително потекло. Токму затоа, Метју сака да им порача на другите да се држат до природниот начин на слабеење.Мажот од Австралија само сакал да ослабне, а помош побарал во додатоци со екстракти на зелен чај и гарцинија. Недолго откако почнал да зема додатоц

loading...
Loading...