„Да, вистина е моите мајка и татко ме дале на нејзината сестра и зетот“

Loading...

Мерима Џ., е девојка од мал босански град. Нејзината биолошка мајка пред неа родила уште три деца , две момчиња  и едно девојче. Но,ја болело да гледа како нејзината сестра и зетот со години безуспешно се обидувале да добијат  потомство па со сопругот се договорила да роди уште едно дете, кое како свое ќе го изгледа нејзината сестра и зетот.Така и било. Пред 20 од сараевската болница во својот дом ова девојче го однеле нејзината тетка и тетин, односно мајка и татко како што ги нарекувала цел живот.
Тие никогаш не криеле кои се нејзините родите  како и тоа дека има браќа и сестри.
Додека била мала не разбирала за што станува збор. Но, како растела станувала се пољубопитна. На мајка и и татко и им поставувала многу прашања за своите биолошки родители а тие никогаш не и ги ускратувале одговорите на нив. Тие живеат во друг град, но таа можела да ги посетува кога сака. Кај нив го поминувала школскиот распуст, тие доаѓале кај нив на гости. Ништо не и недостигало…

Одлуката добро ја прифатиле и роднините, пријателите и соседите. Немало никакви осудувања, но на почетокот нејзината мајка често слушала како и велат – „Како можеше да си го дадеш детето“?
И биолошката мајка и тетката таа ги нарекува „мамо“.
И покрај ваквата ситуација оваа девојка вели дека е среќна. Има две семејства, кои ги сака и кои ја сакаат. Со своите совети би сакала да им помогне на децата кои се во иста ситуација и кои се несреќни. Така и било. Пред 20 од сараевската болница во својот дом ова девојче го однеле нејзината тетка и тетин, односно мајка и татко како што ги нарекува

loading...
Loading...