Дачиќ покрена постапка за „меѓуножјето“

Премиерот Ивица Дачиќ започна канена постапка за одговорните за реализација на скриентата камера, каде што моделот кој глумеше дека е новинар, му го покажа меѓуножјето. 
Според советникот на премиерот за национална безбедност, Дачиќ не одобрил да се емитува контроверзната снимка каде што јасно се гледа реакцијата на пермиерот пжоткако го виде меѓуножјето на српскиот модел. 
„Целиот случај ќе биде дополнително истражуван“, изјави советникот и додаде дека снимката е „подигрување со Србија, а не со премиерот“. 
 
На прашањето дали Дачиќ доброволно се впуштил во позиција да биде цел на скриена камера, неговиот советник изјави дека луѓето на „Невозможна мисија“ злоупотребуваат секаква доверба и пријателство од страна на премиерот. 
 
Истот ака, тој додаде дека премиерот ќе ги искористи предностите на правната основа за санкционирање на оние кои го прекршиле законот или новинарската етика. 
 
„Канцаларијата на премиерот нема да дозволи ова да помине без казна“, додадав неговиот советник. 
 Премиерот Ивица Дачиќ започна канена постапка за одговорните за реализација на скриентата камера, каде што моделот кој глумеше дека е новин

Пронајдете не на следниве мрежи: