Дадo Полумента си разнесе два прста со петарда- заврши со 30 конци во болница

Српскиот пејач Дадо Полумента заврши во болница бидејќи „си играше” со петарди. -Со оваа фотографија, сакам да апелирам до сите луѓе кои сакаат да фрлаат петарди, а посебно до децата. Петардите веќе не се како што беа некогаш кога бев јас дете. Ова се воглавно кинески производи и повеќете се целосно лоши и опасни по живот, напиша Полумента на социјалните мрежи.
Тој поминал со 30 конци и повреди на два прста од раката.
-Не дај боже тоа да беше мојот Доријан, или некое друго дете, раката ќе му беше разнесена, бидејќи експлозијата се случи предвреме. Човек не може да стигне воопшто да ја исфрли од рака, а имаат разорна моќ како динамит. Во Нови Сад многу луѓе завршија со реакција на итна помош, помлади и постари лица, вели пејачот. -Со оваа фотографија, сакам да апелирам до сите луѓе кои сакаат да фрлаат петарди, а посебно до децата. Петардите веќе не се како што беа некогаш к

Пронајдете не на следниве мрежи: