Дали црните дупки се клучот на патувањето во вселената?

Loading...

Најновите откритија им помогнаа на научниците со помош на нови теории да се доближат до сознанието за тоа како сме настанале и каде се наоѓаме.Добри и лоши вести за сите оние кои се надеваа дека црните дупки се тајната на ѕвездените патувања. Научниците дојдоа до нова теорија дека црните дупки може да се праг за минување низ просторот и времето, но за жал веројатно не би го преживеале минувањето.
Долго време се веруваше дека материјата што влегува во црна дупка се уништува бидејќи гравитацијата е толку густа што законите на физиката престануваат да важат.
Но, тоа можеби не е точно.
Според најновите истражувања на научниците во Универзитетот во Валенсија, се верува дека срцето на црната дупка е „многу мала сферна површина“, што може да е „премин“ меѓу просторот и времето.
За жал, секој патник инстантно би станал шпагета: Телото толку би ни се истегнало за да поминеме, што повеќе од сигурно е дека нема да преживееме.
Прашањето што сите не интересира е: Каде би завршиле? Што има на другата страна на „вратата“? Овие одговори за сега се предмет на фантазијата на авторите на научна фантастика и холивудските режисери.Добри и лоши вести за сите оние кои се надеваа дека црните дупки се тајната на ѕвездените патувања. Научниците дојдоа до нова теорија дека црните д

loading...