Дали има хемиско оружје во Сирија?

Loading...

Експерти од Обединетите нации ќе ја истражат територијата на Сирија поради сомневање на употреба на хемиско оружје. Експертите на ОН ќе ја посетат територијата на Сирија за да ги истражат наодите дека можна е уптреба на хемиско оружје во судирите меѓу безбедносните сили и бунтовниците во таа земја. 
Сириската влада формално прифатила да соработува во оваа мисија на ОН, соопшти и генералниот секретар Бан Ки Мун.  
 
 Експертите на ОН ќе ја посетат територијата на Сирија за да ги истражат наодите дека можна е уптреба на хемиско оружје во судирите меѓу безбедносни

loading...
Loading...