Дали ќе заѕвони училишното ѕвонче на 1-ви септември во поплавените подрачја?

Министерството за образование и наука ги презеде сите потребни активности кои беа неопходни да се реализираат околу подготовка на училиштата од регионите кои беа зафатени со поплавите, рече заменик-министерот за образование и наука, Спиро Ристовски во вестите на Канал 5.-Врз основа на досегашните активности се спроведува комплетна санација на оние делови кои беа зафатени со поплавите и училиштата се подготвуваат, се дезинфицираат. Во редовна комуникација сме со локалните самоуправи за да се завршат сите подготвителни активности. Со оваа динамика, доколку се биде како што треба, на 1-ви септември и таму ќе има старт на учебната година во тие училишта. МОН ги започна сите активности околу набавка на приборот кој што е неопходен за почетокот на учебната година, рече Ристовски.
Целото негово гостување на Канал 5 погледнете го во продолжение.-Врз основа на досегашните активности се спроведува комплетна санација на оние делови кои беа зафатени со поплавите и училиштата се подготвуваат, с

Пронајдете не на следниве мрежи: