Дали можете да ослепите од маскарата?

Loading...

Маскарата има многу позитивни страни, прави вашите очи да изгледаат поубаво и покрупно, ги сокрива знаците на замор, но исто така може да ги оштети вашите очи, открило ново истражување.Истражувањата  докажале дека скоро 70 проценти од Британките користат маскарапостара од година дена, а дека повеќето од жените на знаат дека козметиката има рок на траење.
Многу жени се доведуваат во опасност од очни инфекции бидејќи користат маскара постара дури и од десет години.
Повеќето жени не знаат , но рокот на траење на маскарата е четири месеци.
„Загрижува тоа што жените користат маскари  на кои рокот одамна им поминал. Со оглед на тоа  дека маскарата ја ставаме  во непосредна близина на очите, тоа е плодно тло за развивање бактерии“, вели офталмологот Ана Маино.
Експертите советуваат жените добро да внимаваат и секогаш да го следат рокот на траењето на козметиката.Истражувањата  докажале дека скоро 70 проценти од Британките користат маскарапостара од година дена, а дека повеќето од жените на знаат дека к

loading...
Loading...