Дали на Земјата ќе падне железо кое може да и наштети?

Loading...

Откако многу странски медиуми ја објавија веста за сателитот кој останал без гориво во Вселената, се очекува во наредните дена да падне некаде на површината на Земјата. Според податоците сателитот тежи еден тон и е управуван од Европската вселенска агенција. 
Се очекува во наредните дена да падне на Земјата, но не се знае точната локација. 
Делови од сателитот се тешки и до 90 килограми, според проценката на научниците, и би можеле да стигнат до површината на земјата.
„Шансите, делови од сателитот навистина да погодат некого се многу мали“,  тврдат научниците.
Според нив тешко е да предвиде каде ќе падне овој сателит, а временски се очекува да падне некаде во понеделник наутро. Според податоците сателитот тежи еден тон и е управуван од Европската вселенска агенција. 
Се очекува во наредните дена да падне на Зе

loading...
Loading...