Дали навистина постои СРОДНА ДУША?

Loading...

Сигурно често пати сте се запрашале дали навистина постои и која е нашата сродна душа?Дали навистина постои таква личност на светот и каде ли се наоѓа?
 Виенскиот психолог Јулија Умек укажува како да ја препознаеме „длабоката поврзаност“ врз основа на 5 различни начини на однесување.
Блискоста како клучно чувство
Многу пријателства започнуваат несвесно, понекогаш сосема случајно. Сродни души не се оние кои површно добро се согласуваат со вас, туку они кои не надополнуваат.
Станува збор за психичките компоненти кои ја објаснуваат блискоста, а блискоста е една од клучните чувства кај сродните души.
Симпатијата произведува допирни точки
И световните нешта како образованието, староста, сличните интереси, семејното потекло, личното окружување, со еден збор, допирните точки ја одредуваат средбата на луѓето кои се сродни.
Допирните точки произведуваат наклонетост и симпатија кои се дополнителни две чувства кои ги спојуваат сродните души.

 

Доживејте го чувството „ние“
Луѓето со ист датум на раѓање веруваат дека во „хороскопскиот знак“ можат да најдат сродна душа. Иако многу прорекувања кои можат да се прочитаат од хороскопските знаци почиваат врз таканаречениот Барнумов ефект – изјави кои со толкување секогаш можат да бидат вистинити – и луѓето со различни хороскопски знаци можат да се почувствуваат сродни.
Во суштина не е важно на што се сведуваат пријатните чувства дека сме сродни со некој друг. Во секое искрено „ние“ можат да се препознаат знаци на сродноста на душата.
Во добро и во зло
Идеалот за искрена сродност на душите е дека во тој случај меѓусебно си помагаме при ублажувањето на тагата, зголемувањето на радоста и поддршка на сродникот во развивањето на неговата личност.
Сродните души се дом за душата, како во нестабилни, така и во среќни времиња. 
Прегледај те го кругот на познаниците
 Каде и да се наоѓате, ако „случајноста“ сака да бидете подолго од еден час покрај една непозната личност, на пример на некое предавање или во театар, проверете што ве поврзува со таа личност.
Кој сака да ја препознае сродната душа треба повторно да го „прегледа“ својот круг на познаници и тоа со прашањето „што на другиот му е потребно од она што јас имам да му го понудам“.
Што мислите дали вие сте ја пронашле вашата сродна душа?Дали навистина постои таква личност на светот и каде ли се наоѓа?
 Виенскиот психолог Јулија Умек укажува како да ја препознаеме &bdqu

loading...
Loading...