Дали некогаш сте помислиле дека причината за вашите мали гради е кафето?!?

Loading...

Прашање број 1: Пиете ли кафе?
Прашање број 2: Имате ли мали гради? 
Ако потврдно сте одговориле на двете прашања, би можеле да се откажете од кафето за сметка на вашите гради.British Journal of Cancer неодамна изјави дека конзумацијата на кафе може да влијае на големината на градите. Причината за тоа се фитоестрогени што ги содржи кафето, а кои би можеле да ги блокираат рецепторите на естрогени во дојките. Односно, тие фитоестрогени го спречуваат естрогенот да си ја заврши својата работа.
Заклучокот е дека што повеќе кафе пиете, толку поголеми ви се шансите да имате мали гради. Но има и нешто позитивно во целата приказна околу кафето. Тоа е дека истажувањата покажале дека конзумацијата на кафе и тоа како ја намалува веројатноста од појавата на рак на дојката, па сепак не е се така црно. Дали ќе продолжите со пиење кафе?!British Journal of Cancer неодамна изјави дека конзумацијата на кафе може да влијае на големината на градите. Причината за тоа се фитоестрогени што

loading...
Loading...