Дали родителите ве срамат на Фејсбук?

Loading...

Многу млади луѓе често пати чувствуваат срам поради фотографиите, кои на социјалните мрежи ги објавуваат нивните родители.Едно поново истражување покажа дека 25 отсто од испитаниците се чувствувале непријатно поради фотографиите на кои се тие, а кои нивните родители ги објавиле на Интернет. Дваесет и еден отсто се чувствувале непријатно поради фотографиите, на кои се нивните родители.
Интересно е и дека мајките поминуваат повеќе време на Интернет, отколку татковците. Следува објавата на една мајка до нејзиниот син на Фејсбук:

 
– Сакам да знаете дека тој повеќе не е на Фејсбук, поради одлуката, која ја донесе денеска. Објави приватни информации за некого…Мислам дека треба да знае какво е чувството кога ситуацијата ќе се промени. Мокреше во кревет до неговата осма година“.
Затоа на време одлучете дали сакате за пријателите на социјалните мрежи да ги имате своето родители. Правата кавга можеби би можела да предизвика јавно посрамотување.
Извор: РепубликаЕдно поново истражување покажа дека 25 отсто од испитаниците се чувствувале непријатно поради фотографиите на кои се тие, а кои нивните родите

loading...
Loading...