Дали сме сами? Крајот на секоја петта ѕвезда е идентичен како Земјата

Loading...

Научниците, благодарение на телескопот Кеплер, откриле уште 833 потенцијални планети, но како и секоја петта ѕвезда имаат големина како Земјата и зона во која е можен живот.Изгледа дека негде далеку во вселената живее некој или нешто драстично се зголемило во понеделникот. Благодарение на анализите од податоците направени со телескопот Кеплер, астрономите кажуваат дека во нашата галаксија може да има 40 милијарди планети, кои се со идентична големина на Земјата. Секоја петта ѕвезда има планета во таа зона, каде што не е, ни премногу ладно ни топло, а можно е и да постои вода.
Сепак не значи дека тие планети се погодни за живот, бидејќи е  можно да немаат исправна атмосфера, но сепак гледајќи во небото може да се видат многу потенцијални „други Земји“.Изгледа дека негде далеку во вселената живее некој или нешто драстично се зголемило во понеделникот. Благодарение на анализите од податоците направ

loading...
Loading...