ДАЛИ СТЕ ПСИХОПАТ: Едно прашање го открива тоа!

Кај таквите поединци потполно изостануваат карактерните особини, како што се каењето и емпатијата. Со површни чувства, на психопатите во екстремни случаи сосема им е сеедно дали сте живи или мртви.Психопатите обично ги замислуваме како убијци и чудаци, но еден канадски психолог кој својот работен век го посветил за нивно проучување, тврди дека некој ваш пријател, колега, па дури и партнерот, би можел да биде еден од нив!
Криминалистичкиот психолог и професор Роберт Д. Хејрс, од канадскиот универзитет Британска Колумбија, нагласува дека кај таквите поединци изостануваат чувствата на емпатија и каење.
Иако поголем дел од психопатите се насилни криминалци, тоа не значи дека сите психопати живеат од другата страна на законот.
Сега следи тест кој некои американски психолози го користеле да утврдат дали некоја личност има сличен менталитет како и сериските убијци.
Бројни уапсени сериски убијци учествувале во тестирањето и точно одговориле на прашањето.
Колку за почеток, би требало да знаете дека одговорот кој на психолозите им е како сигнал за грижа – за среќа, го даваат мал број луѓе. Уште еднаш да повториме, ова не е трик прашање.

Сега прочитајте ја приказната:  
Една жена, на погребот на нејзината мајка здогледала еден маж кој воопшто не ѝ бил познат. Прво што ѝ паднало на памет било тоа дека изгледа фантастично. Исто како мажот од нејзините соништа. Во еден момент таа дури и помисли дека тој е човекот од нејзините соништа. Веднаш се заљубила во него, но не се осмелила да го земе неговиот телефонски број. Неколку дена подоцна, таа ја убива нејзината сестра.
Прашањето гласи: Зошто оваа жена ја убива својата сестра? Добро размислете пред да одговорите.
Размислете убаво пред да одговорите…
………….
………….
………….

Одговорот гласи: Жената се надевала дека истиот човек повторно ќе се појави на погребот! Знак за загриженост! Доколку на ова прашање сте одговориле точно, вие размислувате како психопат. Имено, еден американски психолог го искористил овој тест за да утврди дали личноста има ист менталитет како сериски убиец. Голем број сериски убијци учествувале во тестот и сите точно одговориле на прашањето. Доколку вашиот одговор беше погрешен, можете да се опуштите.Психопатите обично ги замислуваме како убијци и чудаци, но еден канадски психолог кој својот работен век го посветил за нивно проучување, тврди дек

Пронајдете не на следниве мрежи: