Дали сте виделе црвени банани? Нема да верувате какви здравствени придовки има!

Loading...

Утврдено е дека црвените банани се нутритивно посупериорни во однос на своите жолти роднини.Еве ги нивните предности:
Го подобруваат видот
Ако возрасна особа јаде најмалку 3 црвени банани дневно, ќе има зналително подобрување на видот.
Регулираат крвен притисок
Тие се добар извор на калиум. Тоа може да го подобри крниот притисок.
Слабеење
Една средна црвена банана има само околу 100 калории.Еве ги нивните предности:
Го подобруваат видот
Ако возрасна особа јаде најмалку 3 црвени банани д

loading...