Дали сте знаеле дека шеќерот лекувa рани!

Loading...

Сигурно не знаете колку чудотворна моќ има шеќерот.Новото истражување покажа дека ситниот шеќер, кога тој ќе се стави директно на отворена рани или чиреви, го забрзува лекувањето многу побрзо од антибиотици.
Истражувањето беше спроведено од страна на Мојсеј Муранди во Универзитетот во Волверханптон, кој израснал во Зимбабве, каде што татко му користел шеќер за намалување болката и з за заздравување на раните.
Шеќер од раните ја извлекува течноста од раната што е потреба за раст на бактерии, со што се забрзува процесот на заздравување.
До сега, со шеќер терапија биле подложени 35 пациенти и кај сите било забележано значително подобрување.Новото истражување покажа дека ситниот шеќер, кога тој ќе се стави директно на отворена рани или чиреви, го забрзува лекувањето многу побрзо од ант

loading...
Loading...