Дали знаете кое е единственото пиво со хоризонтална ферментација?

Зошто Heineken го ферментира пивото во хоризонтални садови, иако повеќето пиварници го користат поефикасниот метод со вертикални садови?Затоа што само совршениот притисок го прави нашиот уникатен A-Yeast® квасец среќен.
Не, навистина, само среќниот A-yeast® квасец го дава избалансираниот вкус на Heineken со суптилни овошни ноти.
Приоритетот е јасен: квалитетот е поважен од ефикасноста.

Вилем ван Васберге, глобален пивски мајстор на Heineken Затоа што само совршениот притисок го прави нашиот уникатен A-Yeast® квасец среќен.
Не, навистина, само среќниот A-yeast® квасец го

Пронајдете не на следниве мрежи: