Дали знаете со кого не треба да имате секс?

Loading...

 Стручњаците за секс и врски се согласуваат во едно: Иако може да изгледа многу привлечно сексот со поранешниот сопруг или дечко никогаш не е добра идеја,
„Гледате како автомобилот доаѓа накај вас, а сепак не се тргнувате од патот – токму ова се случува кога имате секс со поранешниот дечко“ вели Шери Аматенстејн социјална работничка и автор на голем број книги за машко-женски односи. „Не правете го тоа затоа што ќе се заљубите повторно. Сексот со бившиот е утешен, но тоа е многу лоша утеха. Подобро да седите и да бидете неутешни , бидејќи тоа може да ви донесе нешто многу подобро.“.
На коментарот дека голем број на луѓе, посебно жените го прават тоа бидејќи се несигурни кога е во прашање изгледот на нивното тело, па сепак им е полесно да се соблечат пред  партнерот кој веќе ги знае отколку пред некој нов, Шери вели :
„Многу често се случува токму поранешното момче да е заслужно за таа негативна слика за сопственото тело и токму тоа да е причина за раскинување, така да сексот со бившиот е утешен но, утехата може да биде и многу негативна работа. Затоа заборавете на секс со бившиот и пробајте нешто ново. Стручњаците за секс и врски се согласуваат во едно: Иако може да изгледа многу привлечно сексот со поранешниот с

loading...