ДАЛИ ЗНАЕТЕ ШТО Е ОВА: Изгледа безизлезно, но може да убие!

На 15. декември 2015 година, цариниците во Поштата во Нови Сад спречиле обид за криумчарење на 11 апчиња екстази во облик на цртаните јунаци Миниони.Апчињата биле спакувани во црна фолија и адресирани до примател во Нови Сад, но благодарение на деталната контрола, извршена е брза интервенција за заплена на истите.
По тестирањето, кога апчињата се претвориле во црн и слузав раствор, потврдено е дека станува збор за екстази. Препорачаната пратка со 11 жолти апчиња во облик на популарните Миниони пристигнала од Холандија.
Преминува во навика трговците со дрога да праќаат препорачани пакети во регионот, во кои се наоѓаат опојни дроги во мали количества. Секако, ова е и не е прв ваков случај да се криумчари дрога во соседната држава, откако цариниците на 14. декември спречиле криумчарење на 175 грама психоактивна супстанца добиена од растението Митрагина специоса, пристигната од Велика Британија.
Апчињата биле спакувани во црна фолија и адресирани до примател во Нови Сад, но благодарение на деталната контрола, извршена е брза интервенција за

Пронајдете не на следниве мрежи: