Дали знаете за правилото 50-30-20?

Loading...

Прифатете компромис, но не се губете себе си, појаснете му ги своите граници и не заборавајте дека тој не е вашиот живот, туку и дека мора да одвојувате време за пријателите, семејството и само за себе.Живеете во љубовна оаза и не се грижите многу за остатокот од светот, затоа што имате маж покрај кој се чувствувате максимално исполнето. Бидете внимателни. Важно е да не се загубите себе. Тоа не значи дека не треба да уживате во заедничките моменти. Меѓутоа, задржете некои тајни за себе, поминете повеќе време со пријателките и не се одрекувајте од работите кои ги сакате поради партнерот.
50-30-20
Експертот за врски, Венди Атербери, предлага правило кое се нарекува 50-30-20. Ова значи дека 50 % од времето поминувајте го со партнерот, 30  % со пријателите и семејството и 20 % за себе. Тоа е формула за здрав и успешен однос.
Заборавете на СМС пораките
Доколку имате проблем решете го преку телефон и во четири очи не преку СМС пораки.
Согласете се на компромис но не се губете себе си
Компромисот е составен дел на секоја добра врска, но притоа е важно да останете свои. Немојте секогаш да му угодувате на партнерот.
Не го споредувајте поранешниот со сегашниот
Не зборувајте за други мажи додека не сте сигурни во својата врска. Вашиот партнер баш и не сака да слушне како е подобар љубовник од вашиот поранешен.
Појаснете му ги своите граници
Отворено зборувајте за работите што ги сакате и што не ги сакате во кревет и дали ви пречи јавното изразување на нежност.
Продолжете да бидете среќна и независна жена
Ова е прв предуслов за успех во врската- вие мора да бидете вие, среќна и задоволна, за покрај тоа и заљубена жена.Живеете во љубовна оаза и не се грижите многу за остатокот од светот, затоа што имате маж покрај кој се чувствувате максимално исполнето. Бидете вн

loading...
Loading...