Дамовски: За мене лично, борбата која ја водам е аманет

Македонското ткиво е разнебитно од разно разни служби, службеници, платеници, коодши официри, скриени, неоткриени или пак по нивното дејствување повеќе од јасно што се, истакна денеска во своето обраќање еден од иницијаторите на Граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“, Борис Дамовски.-За мене, борбата и мислата која ја водам е аманет, чувство. Дали е тоа генетско, дали е психолошко, оставам на други да заклучат. Меѓутоа, оваа борба не смеам да ја оставам без мое учество и тоа се моите мотииви, тие се фамилиајрни, генетски, психолошки и никој ни југосоловенското кое беше силувано врз нас да се пишеме југословени, служевме во ЈНА, никогаш не сум заборавил, што сум, од кај сум и додека учев за оружјето знаев за што би го применил. Овој пат се приклучив кон ова со мојот стар колега, а многу помлад по години Богдан, уште во 2008-ма направивме еден  од поголемите протести, за зачувуање на името, случајно или не на исти датум на кој ги почнавме и овие протести, рече Дамовски.-За мене, борбата и мислата која ја водам е аманет, чувство. Дали е тоа генетско, дали е психолошко, оставам на други да заклучат. Меѓутоа, оваа бо

Пронајдете не на следниве мрежи: