Децата-борци на ИСИС безмилосно ги ликвидираат своите жртви

Нови фотографии и видео записи од погубувањето на петмина Курди објави ИД со кои што го шокираше светот. Егзекутори се деца!Како што пренесуваат западните медиуми, децата-борци на Исламската држава се верува дека се од Велика Британија, Узбекистан и Египет.
Меѓу нивните жртви имало неколку возрасни мажи, како и еден помлад дечко за кој што се верува дека е тинејџер. Заробениците на Исламската држава, облечени во препознатливите портокалови одела, клекнати се на земјата, додека децата облечени во униформи и вооружени со пиштоли стојат над нив.
Оваа информација доаѓа откако минатиот месец британските медиуми објавија дека најмалку 50 деца од Велика Британија моментално се наоѓаат во Сирија и Ирак каде што посетуваат обуки за да станат членови на најозлогласената терористичка организација на сите времиња, Исламската држава.
Како што пренесуваат западните медиуми, децата-борци на Исламската држава се верува дека се од Велика Британија, Узбекистан и Египет.
Меѓу

Пронајдете не на следниве мрежи: