ДЕЦАТА ЈА ПРАШАЛЕ СВОЈАТА МАЈКА ДАЛИ МОЖАТ ДА ГИ ОТВОРАТ ПОДАРОЦИТЕ ЗА БОЖИЌ: А таа починала неколку минути потоа…

Loading...

Кејт Грос, поранешната блиска помошничка на некогашниот британски премиер Тони Блер, почина од рак во својата 36 година од животот. Мајката на  годишните близнаци починала во својот дом во четвртокот во 6.29 утрото.Најтажното од се во оваа приказна е тоа што починала само неколку минути окако нејзините деца Оскар и Исак ја прашале дали е време да ги отворат божиќните подароци кои според традицијата биле подготвени за Божиќ и кои се отвараат наутро на денот на овој празник.
10 минути пред смртта, децата ја запрашале- „Дали е утро“?

Смртта на Кејт ги погодила сите нејзини најблиски… Таа била совршена личност. Бившиот премиер кажува дека станува збор за прекрасна, инспиративна личност која ќе остане во сеќавањето на сите…и дека е горд што некогаш ја познавал.
Ракот на дебелото црево и бил дијагностициран пред две години. Јавноста за нејзината смрт ја известила нејзината мајка Џен, на страницата која ја користела да пишува за лечењето на Кејт.
Џен Грос напишала и дека за време на нејзината смрт покрај неа биле нејзиниот сопруг и децата…Најтажното од се во оваа приказна е тоа што починала само неколку минути окако нејзините деца Оскар и Исак ја прашале дали е време да ги отворат бо

loading...
Loading...