Делегација на Краљево и Ваљево во посета на Битола

Loading...

Градоначалникот на српскиот град Краљево, заменик градоначалникот на Ваљево и претставници од локалната стопанска комора во вторник ја посетија Битола  и остварија средба со битолскиот градоначалник и битолската регионална стопанска комора.Средба се одржа во градоначалничкиот кабинет каде гостите се запознале со начинот на кој Битола го решава проблемот со невработеноста, условите и поволностите за инвестиции и плановите за понатамошен развој на стопанството.Заради истата геополитичка и геостратешка поставеност, лошата приватизација во двете земји, на средбата било истакнато  дека само заеднички може да се најде облик да се задоволи пребирливиот Европски пазар.
МакфаксГрадоначалникот на српскиот град Краљево, заменик градоначалникот на Ваљево и претставници од локалната стопанска комо

loading...
Loading...