Денот „Д“ за Шкотска

Loading...

Денеска е денот „Д“ за Шкотите кои одлучуваат за својата иднина во или надвор од рамките на Велика Британија. Гласачките места во 32 региони се отворени во 7 часот утрото а ќе се затворат во 22 часот.Право на глас имаат нешто повеќе од 4 милиони Шкоти кои треба да се изјаснат дали сакаат Шкотска да стане независна држава или да остане дел од Британија. Првичните резултати се очекуваат вечерва, а комисијата за броење гласови најави прво обраќање за утре во утринските часови. Никој не се осмелува да прогнозира какви ќе бидат резултатите од гласањето затоа што двете опции имаат слична поддршка.Право на глас имаат нешто повеќе од 4 милиони Шкоти кои треба да се изјаснат дали сакаат Шкотска да стане независна држава или да остане дел

loading...
Loading...