„Луди“ работи кои можеби не ги знаете за сексот

Loading...

Изложените предмети во легендарниот музеј на сексот на Менхетен даваат забавен и едукативен поглед за историјата на сексот. Прочитајте некој помалку познати факти за сексот кои можеби ќе ве изненадат.
Сексот е најдобар лек
Вибраторот првенствено е користен во 19 век за третман на женската „хистерија“. Користен е да предизвика оргазам кој ќе ја смири нервозата кај жените.
Добар е за забите
Спермата содржи цинк и калциум, а сексот докажано спречува уништувањето на забите.
Големина
Просечната големина на пенисот за време на ерекција е 13 сантиметри, а опуштениот пенис има големина од 8 сантиметри.
Тажна вистина
Овој факт е повеќе загрижувачки отколку забавен. Хомосексуалноста била на листата на ментални болести се до 1973 година.
Заштита на војниците од секс
Во текот на втората светска војна, Американците влијаеле на волниците да немаат секс. Многу војници за време на војната дома се враќале со многу болести и на државата и потрошиле милиони долари за лекување.
Секс како вежба
Доколку не сакате да одите во теретана а сакате да вежбате, сексот е одлична идеа. За време на 30 минутен секс губите 200 калории.
Правдата на дело
Во Хонг-Конг мажите прељубници имаат поголем проблем од плаќање алиментација. На жените им е законски дозволено да го убијат мажот кој ги изневерил, но тоа може да го направат само со раце.
Конзервативен дел од Америка
Продажбата на секси играчки и вибратори е забранета во Алабама и Мисисипи.Изложените предмети во легендарниот музеј на сексот на Менхетен даваат забавен и едукативен поглед за историјата на се

loading...