Девојчето го болело стомак, она што го откриле во него ги шокирало сите!

Loading...

Родителите биле убедени дека има рак затоа што престанала да јаде. Мили Валис од Велика Британија кога имала пет години имала секојдневно болки во стомакот. Кога мајката ја однела во болница и кога лекарите ја виделе нејзината состојба биле збунети. Со анализите се утврдило дека таа има голема грутка од нејзината коса во стомак, и тогаш сфатиле дека малечката страда од Рапунзелов синдром. 
Станува збор за синдром во кој личноста ја јаде својата коса. 
-Се започна кога таа имаше три години. Забележав дека кине прамени од својата коса. А еден ден забележав дека и фали многу коса- изјавила мајката.

 
На почетокот мајката мислела дека тоа е само лоша навика. Но со оглед на тоа дека состојбата се влошувала, мајката видела дека ќерката нема апетит и помислила дека има рак. 
Но анализите покажале дека не станувало збор за рак. Докторите при операцијата и извадиле цела грутка коса од стомакот. А правата работа која родителите ја направила откако Лиса излегла од болница била што ја однеле на фризер и и ја скратиле косата. 
 Мили Валис од Велика Британија кога имала пет години имала секојдневно болки во стомакот. Кога мајката ја однела во болница и кога лекарите ја виде

loading...
Loading...