Девојката на која и истурија киселина на лицето – вознемирувачка фотографија

Оваа 20 годишна британка вели дека веќе никогаш нема да се погледне во огледало.
Наоми Они од Лондон, вракајки се дома од работа, претрпе страшни опекотини по лицето.
„Бев трета смена на работа, се враќав дома и чекав метро. Наеднаш ми се приближи една жена и ми истури киселина на лицето. Бев во шок и почнав да вриштам од болка, не се сеќавам ни како се вратив дома. За среќа, мајка ми е фармацевт, па успеа да ми ги исчисти раните и да ми даде апче против болки.“ – вели младата Наоми. 
Лекарите во болницата не верувале дека ќе и го спасат видот, посебно не на левото око кое било доста оштетено, но по две долги операции успеале да и го вратат видот.
Таа е доста разочарана од трагичниот настан и вели:
„Веќе ништо нема да биде исто, јас не изгледам исто, едноставно не сум јас! Веќе не можам да се поглледнам во огледало… Бев атрактивна девојка и каде и да отидам паѓав во очи поради убавиот изглед а сега сум страшна! Планирав наредна година да се запишам на факултет но не верувам дека тоа ќе се случи“.
Извор: cafe.baОваа 20 годишна британка вели дека веќе никогаш нема да се погледне во огледало.
Наоми Они од Лонд

Пронајдете не на следниве мрежи: