Девојки, доколку имате повеќе од 22 години, овој текст ќе ве извади од кожа

Звучи застрашувачки, но доколку е за верување, најново истражување покажува дека жените им стануваат се помалку привлечни на мажите по 22-та година. Овој податок предизвикал многу врева ширум светот, а авторот на истражувањето во својата книга „Даtaclusm: Who We Are (When We Think No One`s Looking)“ пркажал графика со која ги докажува своите тврдења.Кристијан Рудер, автор на ова книга, ги собрал сите податоци од еден сајт за запознавање, и дошол до заклучок дека мажите од сите возрасти сметаат дека жените помлади од 22 години се најпривлечни.
Тој покрај графиката на која е покажано која старост најмногу ги привлекува мажите (десно) покажало каква е состојбата кај жените (лево). Дамите по тоа прашање имаат далеку пореални ставови, па оние од 49 бараат партнери од 45 години, значи само неколку години помлади. Нивните врсници од машкиот пол бараат девојки од 20 години.

Иако изгледа застрашувачки, аворот нагласува дека тоа не значи дека 50-годишни мажи излегуваат само со девојки кои пред неколку години станале полнолетни.
„Овие податоци го покажуваат само мислењето на луѓето, а не она што навистина го прават во јавност. Кога ќе погледнете како навистина се однесуваат луѓето, ќе ја видите реалноста. Така да овие 40-годишни мажи всушност излегуваат со жени од 30, 35 години“, објаснува Рудер.Кристијан Рудер, автор на ова книга, ги собрал сите податоци од еден сајт за запознавање, и дошол до заклучок дека мажите од сите возрасти сметаат

Пронајдете не на следниве мрежи: