Девојки не се брукајте ТАМУ ДОЛУ. ние тоа го сакаме ВАКА: Мажите искрено советуваат…

Loading...

Не е тајна дека мажите сакаат орален секс, но понекогаш е тешко да се заклучи дали тоа го правите на вистинскиот начин. Се грижите дека можеби не ги користите вистинските движења? Па најдобро би било да поразговарате за тоа со вашиот партнер. Сепак за малку да ви помогнеме, ви пренесуваме совети од мажи кои не се срамат да проговорат за тоа што ги возбудува.
Користете лубрикант
Почнете ја акцијата со рака (рачна работа) за да го возбудите – само потрудете се во тоа да вклучите лубрикант, за движењата да не се непријатни. Но, Коста (34) тврди дека го сака и стариот добар начин од порно филмовите, кои многумина го сметаат за одвратен, но неспорно е дека ја заврпува работата подеднакво добро: „Плукнете во дланката, па вашата плунка нека го замени лубрикантот. Да, можеби малку е глупаво, но на добар начин.“ Ако сепак не го сакате овој начин, користете лубрикант или кокосово масло кој е најдобар природен лубрикант, само имајте на ум дека треба да биде многу, многу лизгаво.
Менувајте движења
Немојте сами цел да го земете во уста и така да продолжите се до крај. „Менувајте движења, од шмукање на пенисот до занимација со тестисите, преку играње со самиот врв“, вели Марко (35). Потоа продолжете со класичното шмукање или цицање, па повторно запрете, чисто поради предизвик“.
Направете активна пауза
Вашата уста и вилица може брзо да се заморат а тоа е сосема нормално. Направете пауза, но продолжете со догревање на оганот, така што ќе го допирате на сите вистински места, за да остане доволно напален. „Нежен гриз на внатрешноста на бутовите или во пределот на препоните е фантастична работа“, вели Петар (26). Може исто така и да преминете на работа со рака, додека страсно му го бакнувате вратот и градите неколку минути, пред да се вратите долу.
Покажете малку кожа
„Сакам кога девојката ќе ја соблече маицата“, вели Давид (30). „Кога ќе ги почувствувам нејзините брадавици како поминуваат преку моето тело уште повеќе се возбудувам. А имам и подобар поглед.“

 
Направете врева
Ентузијазмот прави голема разлика, па не се стегајте да му покажете дека тоа што го правите навистина ви се допаѓа, вели Мики (28). „Воздишките не се само добри за уво, туку создаваат и нежна вибрација која дополнително стимулира“.
Подигнете го погледот
Само затоа што се спуштивте доле, не значи дека треба да ве снема. Поврзете се со него така што ќе го гледате директно во очи, од време на време. „Сосема се возбудувам кога ќе ме фиксира со погледот“, вели Сале (30).
Фокусирајте се на жешки точки
„Огромна ерогена зона е коренот на пенисот, таму каде што се сретнува со внатрешноста на бутовите“, вели Зораан (23). А ако сте расположени, но и тој исто така, можете да му го стимулирате и анусот, што на поголемиот број мажи им се допаѓа иако не зборуваат за тоа.
Почнете со блага масажа, па со притискање и блага пенетрација на следниот прст. Следете ги неговите реакции и ќе забележите самите дали треба да продолжите или да престанете.
Зголемете го интензитетот при крај
Немојте да мислите дека работата е завршена ако ви каже дека е блиску. За грандиозно финале, потребни се и грандиозни движења, па затоа забрзајте ги движењата пред крај. „Сакам кога девојката ќе ме зграби за задникот и ќе ме повлече кон себе додека доживувам оргазам“, вели Влатко (29).Се грижите дека можеби не ги користите вистинските движења? Па најдобро би било да поразговарате за тоа со вашиот партнер. Сепак за малку да ви пом

loading...