Девојките ширум светот полудеа по црната маска, но знаете ли од што е направена?

Loading...

Прочуената Црна маска во последно време многу често се појавува на интернет, а можете и да ја нарачате од интернет продавниците.Започнавме со истражување зосшто оваа маска е толку ефикасна, но наидовме на навистина сериозен проблем кај оваа маска.
Маската содржи вода, алкохол, глицерол, арома и јодопропинил бутикарбамат, поради кој повеќето производи се забранети во ЕУ.
Јодопропилниот бутилкарбамат, биоцид е средство за убивање на живите бактерии, а се користи во комуналната хигиена за дезинфекција и дезинсекција.
Овој додаток може да предизвика алергиски реакции, црвенило, чешање, отекување и лупење на кожата.
Токму оваа состојка е виновна за тешкото отстранување на маската, поради кој маската мора да остане на лицето 60 минути.
На следното видео погледнете како делува оваа маска:Започнавме со истражување зосшто оваа маска е толку ефикасна, но наидовме на навистина сериозен проблем кај оваа маска.
Маската содржи вода

loading...