Диета со која се слабее 20 килограми за само 13 дена!

Loading...

Станува збор за данска диета. Оваа диета може да се започне било кој ден во неделата, но се препорачува тоа да биде недела. Диетата трае 13 дена и поприлично е тешка, но и ефикасна. Нејзиното држење доведува до големи промени во организмот, а ефектите траат цели две години. 
Ден I
Појадок – 1 шолја црно кафе, 1 коцка шеќер
Ручек – 2 тврдо сварени јајца, спанаќ сварен во вода, 1 домат
Вечера – 1 телешка шницла (200 грама), салата
Ден II
Појадок – 1 шолја црно кафе, 1 коцка шеќер
Ручек – 1 парче мисиркина шунка, 1 шолја јогурт
Вечера – 1 телешка шницла, салата

Ден III
Појадок – 1 шолја црно кафе, 1 коцка шеќер, 1 парче тост
Ручек – 2 тврдо варени јајца, 1 парче шунка, салата
Вечера – готвен целер, 1 домат, 1 овошје
Ден IV
Појадок – 1 шолја црно кафе, 1 коцка шеќер, 1 парче тост
Ручек – 1 литар природен сок, 1 шолја јогурт
Вечера – 1 варено јајце, 1 изрендан морков, 1 парче сирење (25 грама)
Ден V
Појадок – 1 голем изрендан морков со лимон  
Ручек – 1 парче голема варена риба (околу 230 грама) со лимон и малку масло
Вечера – 1 телешка шницла, салата, варен целер

Ден VI
Појадок – 1 шолја црно кафе, 1 коцка шеќер, 1 парче тост
Ручек – 2 варени јајца, 1 голем изрендан морков
Вечера – половина пиле печено на ражен без кожата, салата
Ден VII
Појадок – 1 шолја чај без шеќер
Ручек – ништо
Вечера – 1 парче јагнешко испечено на жар, свежо овошје
Ден VIII
Појадок – 1 шолја црно кафе, 1 коцка шеќер, 1 парче тост
Ручек – 2 варени јајца, 1 парче мисиркина шунка, салата
Вечера – варен целер, 1 домат, 1 овошје

Ден IX
Појадок – 1 шолја црно кафе, 1 коцка шеќер
Ручек – 1 парче мисиркина шунка, 1 шолја јогурт
Вечера – 1 телешка шницла, салата, овошје
Ден X
Појадок – 1 шолја црно кафе, 1 коцка шеќер, 1 парче тост
Ручек – 2 варени јајца, 1 парче мисиркина шунка, салата
Вечера – варен целер, 1 домат, 1 овошје
Ден XI
Појадок – 1 шолја црно кафе, 1 коцка шеќер, 1 парче тост
Ручек – 1 литар природен сок, 1 шолја јогурт
Вечера – 1 варено јајце, 1 изрендан морков, 1 парче сирење (25 грама)

Ден XII
Појадок – 1 голем изрендан морков
Ручек – 1 големо парче варена риба со лимон и малку масло
Вечера – 1 телешка шницла, салата, варен целер
Ден XIII
Појадок – 1 шолја црно кафе, 1 коцка шеќер, 1 парче тост  
Ручек – 2 варени јајца, 1 голем изрендан морков
Вечера – половина пиле печено на ражен без кожата, салатаДиетата трае 13 дена и поприлично е тешка, но и ефикасна. Нејзиното држење доведува до големи промени во организмот, а ефектите траат цели две годи

loading...
Loading...