Џихадистите заробија над 700 луѓе во Фалуџа

Loading...

Припадниците на Исламската држава во моментот држат 700 заробеници во градот Фалуџа, во западната ирачка провинција Анбар.Според изворите, меѓу нив има претставници на силите за безбедност, но и државни службеници.
Во средината на јуни Исламска држава киднапираше повеќе од 1.700 војници од воена база во близина на градот Тикрит.
Засега нема информации за тоа што им се случило
Инаку, Анбар е терен на кој  неколку месеци наназад се водат жестоки судири меѓу владините сили и исламистите. Само во административниот центар Рамади и Фалуџа во август загинаа 268 луѓе, ранети се 796.Според изворите, меѓу нив има претставници на силите за безбедност, но и државни службеници.
Во средината на јуни Исламска држава киднапира

loading...
Loading...