ДИК: До 13 часот излезноста 20,86 проценти во Чаир

Гласањето на гласачкото место 2901 во општина Чаир каде се прегласува вториот круг од Локалните избори се одвива непрекинато и без проблеми и дo 13 часот на гласање излегле 20,86 процнти од запишаните избирачи.Портпаролката на ДИК Љупка Гугчевска на прес-конференција информира дека до 13 часот од вкупо запишани 719 избирачи на гласање излегле 150, односно 20,86 отсто.
Таа потсети дека запишаните избирачи од Избирачкото место 2901 и денеска имаат можност дококлу е повредено нивното избирачко право да достават приговор до ДИК во рок од 24 часа и соопшти дека до сега до ДИК не е доставен ниту еден ваков приговор.
На граѓаните, како што рече, на располагање и денеска им стои бесплатната телефонска линија на ДИК за пријавување на непрвилности 0800 555 44.
Следната прес-конференција на ДИК е во 18 часот. На неа ќе се соопштат податоците за излезноста на гласачите до 17 часот, како и ажурурани информации за текот на гласањето. На таа прес-конференција ќе соопштат и дали ќе имаат следна прес-конференција.Портпаролката на ДИК Љупка Гугчевска на прес-конференција информира дека до 13 часот од вкупо запишани 719 избирачи на гласање излегле 150, односно

Пронајдете не на следниве мрежи: