ДИК со официјални податоци: ВМРО- ДПМНЕ 51 – СДСМ 49

Loading...

ДИК официјално го потврди бројот на мандатите во Собранието на РМ по предвремените парламентарни избори  во Македонија: ВМРО ДПМНЕ доби 51 пратеник, СДСМ 49, ДУИ 10, БЕСА 5, Алијанса на Албанците 3 и ДПА 2Изборна единица 1
СДСМ 10
ВМРО-ДПМНЕ 8
ДУИ 1
БЕСА 1
Изборна единица 2
ВМРО ДПМНЕ 9
СДСМ 8
ДУИ 2
БЕСА 1 
Изборна единица 3
ВМРО ДПМНЕ 11
СДСМ 9 
Изборна единица 4
СДСМ 10
ВМРО ДПМНЕ 10
Изборна единица 5
ВМРО ДПМНЕ 9
СДСМ 9
Алијанса на Албанците 1
ДУИ 1
Изборна единица 6
ВМРО ДПМНЕ 4
СДСМ 3
БЕСА 3
Алијанса на Албанците 2
ДПА 2
ДУИ 6Изборна единица 1
СДСМ 10
ВМРО-ДПМНЕ 8
ДУИ 1
БЕСА 1
Изборна единица 2

loading...