Димитриев: Кранфилд Фаундри ќе донесе нови 250 вработувања за општина Пробиштип

Loading...

Во јуни започнува со работа новата фабрика во индустриската зона Неокази Кранфилд Фаундри. Тие веќе започнаа со првите вработувања, се планира да вработат 280 луѓе, истакна генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ Емил Димитриев на вечерашниот митинг во Пробиштип.-Досега на објавените огласи има над 400 апликации што покажува кој е интересот на нашите граѓаните. Пред две недели имавме состанок со сопственикот на фабриката и имаме уште една убава вест. Ќе купат уште една парцела и за една година од почнувањето со првата линија ќе отворат и втора линија, нови 250 вработувања за општина Пробиштип, посочи Димитриев.
Вкупната инвестиција ќе достигне околу 30 милиони евра.-Досега на објавените огласи има над 400 апликации што покажува кој е интересот на нашите граѓаните. Пред две недели имавме состанок со сопственико

loading...