Димовски во Берово: Се соочуваме со проблеми, фабрикувани местенки и напади врз безбедносниот систем

Loading...

Илија Димовски, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ денес оствари средба со голем број на граѓани на Берово.Димовски пред беровчани истакна дека Македонија две години континуирано е под опсада на внатрешни и надворешни непријатели кои ги нападнаа безбедносните сили, парламентот, претседателот.
-Но, граѓаните го одбранија својот парламент, претседателот, својата држава. Дадовме 8 жртви во Диво насеље, а беа повредени голем број полицајци од страна на таканаречените невладини организации на Сорос поттикнати од СДСМ. Конечно дојде време за избори при што и сега се соочуваме со многу проблеми, фабрикувани местенки, напади врз безбедносниот систем на Македонија, рече Димовски.
Тој говореше и за тоа дека СДСМ додека беше на власт се откажа и од малцинските права на Македонците во соседството.Димовски пред беровчани истакна дека Македонија две години континуирано е под опсада на внатрешни и надворешни непријатели кои ги нападнаа безбедно

loading...