До 10 часот гласале 8,09%- ова е излезноста по општините

Гласањето на 1.517-те избирачки места во 35 општини каде што се спроведува вториот круг од локалните избори до 10 часот се одвива непрекинато и без повреди, а гласачките места се отворени навреме, соопшти на првата прес-конференција денеска Државната изборна комисија (ДИК).Излезноста на гласачите до 10 часот е 8,09 отсто од обработени податоци од 1.516 избирачки места. Највисока е излезноста во Демир Капија, 22,47 отсто, а најмала во Студеничани 3,09 отсто.

До 11 часот ниту еден граѓанин нема поднесено приговор за заштита на избиракото право, соопшти портпаролката на ДИК Љупка Гугучевска.
 

Излезноста на гласачите до 10 часот е 8,09 отсто од обработени податоци од 1.516 избирачки места. Највисока е излезноста во Демир Капија, 22,47 отс