До каде стигна светот: На детето му дале име „Фејсбук“?

Loading...

Со воведувањето на забраната на одредени имиња, властите се обидувале да го смалат вербалното злоупотребување меѓу децата.Необичните имиња денес се се почести, но мексиканските служби во Сонори одлучиле да стават крај на оние кои ги сметаат за најглупави, ставајќи попис на забранети имиња.
Така наишле на едно од најбизарните досега. Едно од имињата кое се нашло на пописот , верувале или не, е – „Фејсбук“.
Забраната е под контрола на една од мексичките држави, а дека едно дете е крстено Фејсбук го потврдува фактот дека сите имиња од пописот се пронајдени во матичните книги.
Идејата за забрана е да се спречи вербалното злоупотребување помеѓу децата.Необичните имиња денес се се почести, но мексиканските служби во Сонори одлучиле да стават крај на оние кои ги сметаат за најглупави, ставајќи попи

loading...
Loading...