До сега пријавени околу 500 штети предизвикани од поплавите

Во вечерашното Отворено студио на Телевизија Нова гостин е директорот на Агенцијата за супервизија на осигурување, Климе Поповски, кој вели дека досега се поднесени околу 500 барања за отштета поради поплавите во скопскиот регион од 6 август.„Пријавени се околу 500 штети, од кои околу 450 за станбено осигурување, а 50 за возила“, рече Поповски.
Сепак, вели Поповски, за да може да се пријави штета за возило, тоа мора да има каско осигурување, затоа што задолжителната полиса за автоодговорност не покрива оштетувања од ваков вид.„Пријавени се околу 500 штети, од кои околу 450 за станбено осигурување, а 50 за возила“, рече Поповски.
Сепак, вели Поповски,

Пронајдете не на следниве мрежи: