Добил писмо од Шведска а потоа следел ВИСТИНСКИ ШОК…Кога го видел останал БЕЗ ТЕКСТ…

Loading...

„Ви ја испраќам оваа приказна за своето лично негативно искуство.. Сакам да останам анонимен, иако најверојатно ќе се препознаат личностите на кои се однесува ова, и фотографиите ви ги испраќам да ги објавите како доказ“… Вака започнува писмото кое го испратил еден Зеничанин до редакцијата на Ексклузива.ба.Ние ви ги пренесуваме најважните делови и фотографии…
„Сакам со јавноста да споделам едно многу лошо искуство кое ми се случи деновиве… Бидејќи доаѓаат новогодишните празници, на мојата куќна адреса беше испратено едно писмо, всушност, честитка.
Зошто таа честитка толку многу патувала ми стана јасно во понеделникот на 22.12.
Бидејќи фамозниот поштар ме извести да одам во поштата на 22.12 , јас го направив тоа и останав без текст…
Вработената на шалтерот ме однесе до кај нејзината шефица во канцеларија а таа целата изреволтирана ме извести дека поштата била отворена и залепена со салотејп.
Всушност ми кажува, како може личноста од странство да ми праќа пари, преку писмо?! Какво оправдување!

Парите ги немаше во писмото.Не ни требаше да има. Внатре имаше само едно обично писмо и разгледница. Откако чекав да го добијам писмото кое сакаа да ми го прикријат и никогаш да не го добијам, ми кажаа да се јавам во главната пошта и по три дена го добивам ова писмо како да доживеало којзнае каква војна?!
Се прашувам како овие луѓе имаат образ и чест и зошто „го пикаат“ носот во туѓи работи?! Како воопшто се вработени таму?
Го кажувам ова пред јавноста за да бидете внимателни… Како доказ ви испраќам и фотографии од примитивното лепење на моето писмо. Жалосно е во 21 век луѓето да прават вакви ниски работи. Напоменувам…пари ниту било какви вредни работи немаше во писмото. Очигледно некого го интересирало што има во него бидејќи е од Шведска па можеби помислиле дека има пари. Сакаа да го прикријат писмото но благодарение на мојата упосрност на крајот го добив…“
 Ние ви ги пренесуваме најважните делови и фотографии…
„Сакам со јавноста да споделам едно многу лошо искуство кое ми се случи денов

loading...
Loading...