Добра вест: Може да јадете и пред спиење, а да не се здебелите!

Loading...

Судејќи по најновите истражувања, две лажици мед пред спиење помагаат да ослабете.Имено, медот и фруктозата во медот претставува гориво за црниот дроб и стимулираат ослободување на хормони важни за опоравување и обновување на организмот. Овој процес се одвива додека спиеме и ги регенерира ткивата во телото, а истовремено ги согорува мастите.
Иако, две лажици мед многу ќе ви помогнат да го подобрите вашето здравје и изглед, најдобар и видлив ефект ќе имаат кога истовремено применувате  и секојдневен план за здрава исхрана.
Со векови медот се користел и се користи како прехранбен производ и лек, во сите култури кои го познавале. Медот е природна „слатка“, а содржи витамин Б6, Б1, Б2 и Б5. Земањето на две лажици мед пред спиење, дали директно или преку топла напивка, влијае на задржување на рамнотежата на нивото на шеќерот во крвта, на хормоните за опооравување и регенерација на телото, а истовремено мастите се согоруваат.
Со вклучувањето на медот пред спиење, како и вежби и здрава исхрана, „нема да бидете сигурни“ кој е виновникот за губењето на вашата тежина, медот или промената на начинот на живот. Но едно е сигурно, килограмите ќе ги снема.
Извор: najadise.mkИмено, медот и фруктозата во медот претставува гориво за црниот дроб и стимулираат ослободување на хормони важни за опоравување и обновување на орг

loading...
Loading...