Додека јадете ананас во вашата уста ви се случува ужасна работа!

Loading...

Ананасот е фантастичен производ од природата. Тој  е една  од ретките намирници кои  можете да ги  јадете и да слабеете. Но има и  друга своја страна.Земјата на потеклото на ананасот е Јужна Америка, а биле потребни години и  години за луѓето да откријат од каде тоа чудо чувство додека го  јадете.
Доколку  некогаш  сте го пробале веројатносте станале свесни за грепкањето и  грубото чувство на јазикот после неколку  залци. Зошто се случува тоа?
Ананасот содржи бромелаин, мешавина на протеин за варење. И покрај тоа што  бромелаинот се користи како лек против воспаление тој има уште една малку погадна страна- протеини за растење.
Тоа чудно чувство во  вашата уста се случува кога супстанците од ананас почнуваат  да делуваат на вашето  ткиво  по што станува отечено, а може дури и  да се јави воспаление.
Значи, ананасот всушост  ја јаде вашата уста ов внатре.
Секако, тоа е баш грубо објаснување, но ја сфативте поентата.Земјата на потеклото на ананасот е Јужна Америка, а биле потребни години и  години за луѓето да откријат од каде тоа чудо чувство додека го&nb

loading...